In 1985 is Theo Clevers begonnen met een eigen cafetaria, waar hij startte met de verkoop van ijs. Niet veel later ging het bedrijf over op alleen ijs, gemaakt van de meest mooie ingrediënten. Passie en vakmanschap is in al die jaren alleen maar gegroeid.
Sinds de Nationale IJstest van het Algemeen Dagblad in 1995 is het snel gegaan, het AD omschreef het vanille ijs van Theo Clevers als “zalig”, aardbeien ijs “fris met mild aroma”, het algemene oordeel was “De winnaar! Een adres waar je een paar kilometer voor omrijdt. Ook hygiënisch perfect. Zo hoort het!”. Theo Clevers bleef nuchter, “ik pik natuurlijk wel mijn graantje mee en geniet van mijn eerste plaats”. Het jaar daarop prolongeerde IJssalon Clevers de titel. In 2000 behaalde Theo Clevers de titel “IJssalon van het jaar 2000”. Nu jaren later is de erelijst groots en behoort IJssalon Clevers tot de meest bekroonde ijssalons van Nederland: van IJssalon van het jaar , gouden ijscoupe , de gouden ijsspatel , meest markant horeca manager en winnaar van de smaak van Nederland en natuurlijk de in december 2014 gewonnen Coppa D’oro ( de gouden beker ) in Italië Ondanks alle prijzen blijft het iedere dag een uitdaging om het lekkerste ijs te maken